JOIN DE LIVE HEARTBEAT MET JOUW SCHOOL/CLUB!

Dit jaar in de maand oktober en november gaan we opnieuw met zoveel mogelijk leerlingen van verschillende scholen "live heartbeats" maken! Kun jij de leukste video maken van de heartbeat van jouw klas? Dan hebben we ook nog een leuke prijs voor jullie!

WAT GAAT ER GEBEUREN?

Op een creatieve manier gaan scholen de heartbeat jammen gedurende precies zes minuten, omdat deze zes minuten juist van levensbelang zijn voor mensen die plotseling een hartstilstand krijgen. Kijk een voorbeeld vorig jaar rechts op deze pagina. Het evenement vindt plaats op verschillende scholen, op hun eigen locatie. Dit kan vakoverstijgend gedaan worden met bijvoorbeeld LO, Muziek, Tekenen en Kunst.

Een idee zou kunnen zijn om in de aula of op het schoolplein onder leiding van de muziekleraar (of met de schoolband) een jamsessie te organiseren. De bedoeling is in ieder geval dat de school zelf een eigen filmpje van de jamsessie maakt en instuurt. Met deze filmpjes laten we iedereen graag zien wat de school voor iets moois heeft neergezet, bovendien verhogen we zo de awareness rondom hartstilstand. Een voorbeeld van zo'n filmpje zie je rechts onderaan op deze pagina (of klik hier). Om alles mooi aan te kleden hebben wij een promotie kit klaar staan.

FILMPJES

Wij zullen voor de filmpjes een klein stukje (intro en afsluiting) naar de school sturen zodat herkend kan worden om welk project het gaat. Wij verzamelen alle filmpjes en plaatsten die op Facebook en www.keeptheheartbeatgoing.nl. Uiteraard kunnen de filmpjes ook op de eigen online omgeving van de school gepost worden. De filmpjes worden vervolgens actief gepromoot en er wordt een award uitgereikt aan het meest bijzondere filmpje die het vaakst bekeken is, de "Keep The Heartbeat Going Award". De prijs voor dit jaar wordt later bekend! Ook de prijs voor de leerlingen, dat blijft nog even een verrassing. ;)
Bij het project zal de pers ook betrokken worden, zodat de deelnemers en de school hier ook positief mee in beeld kunnen worden gebracht. Jullie laten immers zien dat jullie zowel creatief als maatschappelijk betrokken zijn!

KOSTEN

Het kost de school in principe niets. Wat leveren wij? Gratis trommels (dit zijn emmers die ook nog creatief bewerkt kunnen worden) voor deelnemende leerlingen, uiteraard kan hier ook creatief mee worden omgegaan door de school zelf. Wij sturen ook digitaal materiaal om het filmpje nog professioneler te maken! Welke materialen wij exact kunnen leveren wordt duidelijk gemaakt zodra een school interesse heeft getoond.

AANMELDEN

Aanmelden kan via het formulier rechts op deze pagina. Vragen kunnen ook gesteld worden per email via info@keeptheheartbeatgoing.nl.


DE GEDACHTE ACHTER HET PROJECT

Wist u dat er jaarlijks in Nederland ongeveer 16.000 mensen getroffen worden door een hartstilstand? De overlevingskansen zijn laag (<10%), maar stijgen aanzienlijk (tot 55%) als getuigen direct starten met reanimeren. Overlevenden van een hartstilstand hebben vaak weer vele gezonde levensjaren in het vooruitzicht. Daarom vinden wij dat iedere burger moet kunnen reanimeren. Het voortgezet onderwijs is DE ideale plek om deze vaardigheden te leren.

Keep the Heartbeat going is een initiatief van Taskforce QRS Maastricht en Rotary Maastricht Oost. Samen streven zij ernaar om reanimatie-onderwijs structureel geïmplementeerd te krijgen in het voortgezet onderwijs.